Reiniging

Foumani Persian Gallery biedt professionele reiniging en vlek verwijdering service aan voor alle typen handgeknoopte tapijten, kelims en textiel. Door onze jaren lange ervaring met uiterst kwetsbare en antieke tapijten zijn wij ook gespecialiseerd in zeer fragile en antieke zijden tapijten.

Deze service wordt uitsluitend met natuurlijke middelen uitgevoerd, waardoor met name antieke tapijten op een geheel veilige wijze schoongemaakt kunnen worden. Alle tapijten worden handmatig gewassen en gedroogd op een geleidelijke temperatuur. Deze wijze neemt meer tijd in beslag dan bijvoorbeeld een machinale reiniging, maar levert anderzijds de meest veilige en duurzame oplossing voor uw tapijten.

Het proces

Tapijten worden indien nodig eerst in een molen geplaatst waarbij eventuele stof en zand eruit geklopt kan worden.

Het was proces wordt uitsluitend met groene zeep en lauw water uitgevoerd. Het tapijt wordt als het ware in een bad met water gelegd, waarbij het water tot een paar centimeter boven het tapijt uitkomt.

Het drogingsproces wordt geleidelijk aan uitgevoerd, waarbij het tapijt op wordt gehangen in een ruimte met een constante warme temperatuur.

Indien er na de reiniging nog zichtbare vlekken zijn door bijvoorbeeld urine/braaksel van een huisdier of andere met name zure materialen, dan kan er altijd nog een extra vlek verwijdering behandeling toegepast worden. In de meeste gevallen is dit niet nodig, aangezien het over grote deel van vlekken en vuil tijdens het was proces al eruit gewassen worden.

Voor verdere informatie & prijzen kunt u gerust contact met ons opnemen